Психологічна робота з внутрішньо переміщеними осібами в центрі обігріву

Практичний психолог Яворівського ЦДЮТ Вікторія Суворова-Тріла активно долучається до надання психологічної допомоги вимушеним переселенцям та постраждалим від воєнних дій на сході країни в Центрі обігріву на базі Яворівської ДЮСШ.

Внаслідок травматичного досвіду людина переживає стани, які спричиняють нестабільність і втрату контролю над ситуацією, власним життям. Тому важливим завданням психологічної роботи є відновлення ідентичності, почуття захищеності, подолання стану жертви, боротьба з соромом, низькою самооцінкою, почуттям провини, робота з наслідками тяжкого стресу, психосоматичними розладами тощо.

З цією метою 10 травня 2022 року практичним психологом була проведена психологічна консультація з питань емоційного стану з чоловіком з Харкова, а також заняття з арт-терапії для дітей-переселенців на тему «Чарівна мандала».

Зокрема діти із захопленням розмальовували візерунки мандали, ділилися своїми емоціями, почуттями, що допомогло їм знизити емоційну напругу, заспокоїтися, переосмислити те, що з ними відбувається в даний момент.

 


 



Немає коментарів:

Дописати коментар