Дитина у віртуальному світі. Як її повернути?

        Інтернет-залежність – це явище, яке в останні роки набуло справді вражаючого розмаху. Особливо небезпечною вона є для дітей і підлітків, адже їм набагато складніше самостійно впоратися з потягом до онлайн-життя і вчасно зупинитися.

        Інтернет сам по собі не є хорошим чи поганим – це просто частина світу, який нас оточує, – багато в чому корисна і потрібна. Будучи невичерпним джерелом інформації, інтернет приваблює дітей можливістю дізнатися і побачити все, що завгодно. Цікава до всього дитина прагне отримати якомога більше: спілкування, ігор, мультфільмів, розваг – і тому багато часу проводить у віртуальному просторі, часто на противагу реальному життю. В такому випадку можна говорити про інтернет-залежність, яка cупроводжується відхиленням у поведінці, коли у дитини порушується відчуття реальності, втрачається відчуття часу і критичне мислення, обмежується управління своїми вчинками. Дитина стає менш активною, порушується цикл сну і неспання.

     Щоб краще зрозуміти, що собою являє інтернет-залежність, які її причини, симптоми, як визначити наявність чи відсутність даної залежності в дитини та як їй допомогти вийти з віртуального світу, Вам допоможе дана стаття:

 https://www.facebook.com/230250883837854/posts/1849458731917053/

Немає коментарів:

Дописати коментар