1 квітня -всесвітній День Сміху.

 «Першого квітня — брехня всесвітня!»

Добрий день! Вітаю з святом
Всіх, хто любить жартувати!
Сьогодні буде торба сміху,
Вам, любі діти, на утіху.
   Перше квітня всі чекають,
   Бо сміятись полюбляють.
   Хай звучить веселий сміх,
   Щоб гарний настрій був у всіх!
 

    1 квітня вихованці гуртків "Театральне мистецтво", "Основи хореографії" та гурток "Сучасної хореографії" взяли участь онлайн у флешмобі, присвяченому Дню сміху. Гуртківцям було запропоновано розшифрувати ребуси та головоломки, з отриманих слів діти мали скласти вислів.

   

    У День сміху прийнято розігрувати друзів і знайомих або просто жартувати над ними. 1 квітня – той день у році, коли всі люди планети найбільше усміхаються.
    В Україні це свято називають День сміху, в Шотландії – Днем зозулі, в Японії – Днем ляльки і зовсім вже неделікатно іменують своє першоквітневе свято жартів в Італії – Днем дурня.
    Згідно з висновками медиків, хвилина сміху подовжує життя людини на 5 хвилин. Також сміх володіє оздоровчим ефектом і навіть впливає на біологічні процеси в організмі, стимулюючи виділення ендорфінів, дофаміну, а також нейромедіаторів серотоніну. Сміх не тільки заряджає людину енергією та підвищує настрій, а й може стати «персональним тренером» для всього організму!
    1 квітня у народі називали брехливим днем або Марією-брехухою. Того дня дівчата, які хотіли бути головними в сім’ї, мали дурити чоловіків. Науковці припускають, що це незвичайно позитивне свято до нас прийшло з Німеччини десь на початку XVIII століття.
    День сміху насправді не внесено до жодного календаря знаменних дат чи переліку всенародних свят, але цілком можна вважати міжнародним, оскільки його з однаковим успіхом відзначають і в Україні, і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і навіть у країнах Скандинавії.
   Тож за світовою традицією, вихованці гуртків Театральне мистецтво, Основи хореографії та гурток Сучасної хореографії взяли участь у флешмобі, присвяченому Дню сміху.

Немає коментарів:

Дописати коментар